מי אתה גמאי נואר?

חודש נובמבר- זה זמן מצוין לדבר קצת על זן גמאי נואר.

נואר.

הזן, החל את דרכו באזור בורגון צרפת ותמיד היה חריג בנוף, לכן בשנות ה70 וה80 יוצרו ממנו יינות
צעירים בשם בוז’ולה נובו, יינות עם גוף קל, צבע אדום עדין וריח נעורים פירותי היין הופק בטכנולוגיה
המכונה השרייה קרבונית בה האשכולות תוססים בשלמותם בתוך המיכלים. לאחר סיום התסיסה היין
סונן, בוקבק והושק בכל רחבי העולם בבת אחת , ביום חמישי השלישי של חודש נובמבר עם סיום
הבציר כיין הביכורים של השנה.

המגדלים והייננים אהבו לראות תשלום בצורה כל כך מיידית לעבודתם השנתית והפיתוי להכין עוד יין
כזה הלך וגבר.

אבל כידוע אופנה היא דבר שמשתנה וכיום נותרו רק שווקים ספציפיים מאוד, בעיקר בצרפת אשר
מעוניינים ביינות הבוז’ולה נובו. כיום הזן משגשג באזור בוז’ולה ועמק הלואר . שם מייצרים ממנו
(כבר מהמאה ה14) יינות בעלי רמת חומציות גבוהה , מעט צבע ומעט עפיצות מה שהופך את
השתייה שלהם בצעירותם לנעימה וכיפית.

לפי ניתוחי DNA שנעשו לזן, הגמאי מגיע ממשפחת יינות בורגון ש”הוריה” הם פינו נואר והזן הלבן
גואי בלאן. משפחה שמורכבת מענבים מוכרים נוספים שוודאי שמעתם עליהם, כגון שרדונה ומוסקט
ומוכרים פחות כמו סוגי פינו נוספים. גמאי נואר נחשב זן שקל לגדל כיוון שמקדים בפריחה, בתהליך
החנתה וההבשלה . הוא משגשג באזורים קרים יותר ומלבד צרפת ניתן למצוא אותו בשוויץ באזור
האלפים , במדינת ויקטוריה באוסטרליה ובנאפה וואלי, בארה”ב.

פה בארץ אנחנו היקב היחיד שמגדל את הזן. הכרם נטוע בחלקה המשפחתית שלנו בגובה 1060 מטר בעמק הבכא בצפון הגולן ונהנה מהשמש הישראלית החמה בחודשי הקיץ ולכן מביא טעמים, צבע וארומות עמוקים ששונים בתכלית מאחיו הגדלים בצרפת, שוויץ ונאפה.   

אדם אלפסי היינן שלנו, לקח את הזן לכיוון של עשיית יינות מתיישנים כיוון שאופן הגידול והייצור ביקב תומך בהפקה של יינות שיכולים להשתבח ולהתיישן לטווח ארוך. בקית האחרון הושק יין אדום מתיישן וזני מ2018 בסדרת הר אודם שעשוי 100% גמאי נואר. בנוסף הושק בלנד מסקרן בסדרת VOLCANIC מבציר 2019.

הבלנד הוא שילוב של 60% גמאי נואר ו 40% קברנה סוביניון שגדלים כאמור בכרמי היקב בעמק הבכא. הבלנד נהנה מתכונותיהן המשלימות של שני הזנים ומשלב בין העוצמות והמבנה של הזן קברנה סוביניון, לפירותיות הרעננה של הזן גמאי נואר. כך שבטעימה מתקבלת חוויה מיוחדת.

ליין צבע אדום אטום למחצה, באף ניתן להבחין בתיבוליות ים תיכונית של אזוב ומרווה. בטעימה מורגשים פלפל ירוק, פירות יער, שזיף אדום ועפיצות מאוזנת. היין התיישן בחביות 12 חודשים.

גמאי נואר – קברנה סוביניון זמין עכשיו לרכישה כאן

צילום כל התמונות : נימרוד כהן | Nimco
נגישות