הבלוג לאנשים שאוהבים יין

המפקדה הסורית

5 מסלולים בחיק הטבע לקחת אליהם את הTAKE AWAY שלנו

WINE BLOGGER

סלסלאות הפיקניק שלנו הפכו לשם דבר ולא סתם, הן מלאות בכל טוב והן באמת החברות הכי טובות לקחת אותן איתכן לטיול, אבל לאן ? קבלו 5 מסלולים בצפון הגולן והגליל העליון שלא כדאי לכם לפספס.

הג’ובה הגדולה

אז איפה נתחיל ? קרוב ליקב, בשמורת יער אודם וליתר דיוק בג’ובה הגדולה או בשמה הערבי “ג’ובת אל-כבירה”. הג’ובה היא בור וולקני ענק. שביל מטיילים נגיש ונוח מוביל עד לשפת הג’ובה, הנראית כמו מכתש קטן ועמוק מקושט בסבך עצים ושיחים. קוטרה של הג’ובה  כ-250 מטר ועומקה כ-70 מטר. זה המקום לעצור לפתוח בקבוק מסדרת יער אודם, להתבונן ולהנות מצבעי היער הרבים, לנוח קצת ולחזור לאוטו לקראת הנקודה הבאה עם השביל המתעקל.

מיטבי לכת? אפשר גם לרדת לתחתית הג’ובה ולעלות חזרה. הידעתם ? במרחבי היער פזורות כ-20 ג’ובות (בורות) בקטרים שונים מ-30 מטר ועד 200 מטרים. הבורות נוצרו כנראה כתוצאה מהתפרצות גזים געשיים, מתוך האדמה ללא חומרים נוזלים או מוצקים אלו יצרו בור במישור, ללא שאריות אדמה.

איך מגיעים ?

מכניסים לWAZE הג’ובה הגדולה או ממושב אודם נפנה ימינה אל כביש 978 ואז כ250 מטר אחר כך שמאלה אל חנייה רחבת הידיים של הג’ובה הגדולה.

הג'ובה הגדולה יקב הר אודם
יער אודם אדום ביער אודם

מאגר בנטל

יאללה ממשיכים ! הנקודה הבאה תהיה מאגר בנטל.

זהו לא רק מקור השקייה מהגדולים בצפון הגולן עבור כרמים ומטעים, הוא גם נקודה יפייפיה ולא שגרתית בגולן. מצד אחד פרות מסתובבות סביבך חופשי מנשנשות עשב וגועות , מצד שני דייגים דגים במאגר, מצד שלישי שמש חמימה של סתיו ומרבד של דשא שרק קורא לך לשבת עליו, הכי שוויץ בישראל!

כאן נפתח בקבוק יין המלצה שלנו אם קריר קחו איתכם יין אדום בלי להתבלבל בכלל ואם חם תתארגנו על רוזה או יין לבן.

שימו לב בחלק מהזמן צינור המים המוביל מים אל המאגר פתוח וניתן לשכשך בו רגליים לעומת זאת הכניסה למאגר עצמו לא מומלצת ואף מסוכנת בשל המשאבות!

איך מגיעים ?

מכניסים לWAZE מאגר בנטל (שימו לב לא תצפית מאגר בנטל. זה מקום אחר ויפייפיה שעליו נדבר בפעם הבאה.) או, שממשיכים עם ההוראות הבאות : מהג’ובה פונים ימינה אל כביש 978 ניסע בערך 3 דקות עד צ. סכך. שם נפנה לכביש 9799 נמשיך עם הדרך כ5 דקות עד צ. גוב געש, ניקח את הפנייה ימינה לכביש 98. לאחר דקותיים, נגיע לפנייה לכיוון מרום גולן בכביש 959. נפנה ולאחר כדקה נחנה את הרכב מצד שמאל של הכביש בזהירות, נעבור רגלית את מעבר הבקר ונגיע לאחת הנקודות הקסומות בצפון הגולן.

מאגר בנטל


המפקדה הסורית

 מבנה היסטורי מרתק בעל ארבע קומות. אפרורי מבחוץ אבל כשנכנסים ססגוני, מרתק וצבעוני הודות לאומנות הגרפיטי שמקשטת כל אחד מהחדרים בו. למפקדה משמעויות היסטוריות רבות. היא אחת מהנקודות בהן שהה אלי כהן במהלך תקופת הריגול שלו עבור ישראל, בסוריה. המבנה עצמו מכיל מאות אם לא אלפי כתובות וציורי גרפיטי. חלקם מרשימים יותר וחלקם פחות, אבל קשה שלא להשאב ולהנות מאומנות הרחוב שמקיפה אותך במהלך הסיבוב בשטח המפקדה.

איך מגיעים ?

בWAZE המפקדה הסורית או שנצא מהמאגר, נפנה חזרה לכביש 959 ואז ימינה בכביש 98. ניסע ישר במשך כשלוש דק’ ואז עם התעקלות הכביש נאט ונחצה אותו לשטח המפקדה.

המפקדה הסורית
המפקדה הסורית
המפקדה הסורית

עין דבשה

עין דבשה (טחונת א-דרבשיה) מעיין שופע היוצר מסלול מקסים בתוך אפיק שמימיו זורמים כל השנה. הליכה מהנה בתוך פלג מים רדוד וצלול וצמחיית נחלים אופיינית, תוביל אל מבנה הבזלת של טחנת הקמח, שנשתמר מהתקופה העות’מנית.

בוויז: “עין דבשה”
בצומת גדות על כביש 91, פונים צפונה לכביש 918 כ 6 קילומטרים ומעט לאחר סימון הקילומטר ה-24, מחנים את הרכב במפרץ חניה קטן בצד שמאל של הכביש

עין דיבשה

עין ג’ואיזה

בראשית המאה ה-19 הוקמו ברמת הגולן כ-13 כפרים צ’רקסים בהוראתם של הטורקים, ששלטו במזה”ת באותה תקופה. מטרתם הייתה להרחיק מהרמה שבטים בדואים שעשו בה שמות – הרסו שדות, יבולים וכפרים טורקים. הצ’רקסים ישבו     שם מאז  ועד 1967, אז התחדשה ההתיישבות הישראלית בגולן. ורובם עברו להתגורר במדינות שכנות. אחד מהכפרים הצ’רקסים ששכנו בגולן היה הכפר ג’ואזה, שבו התגוררו כ-200 איש, וחלק מהריסותיו נותרו במקום עד היום. 

איך מגיעים? 

בWAZE:  “עין ג’ואיזה” , מחנים את הרכב והולכים מהכביש כ-200 מטרים לעבר עין ג’ואזה, מומלץ מאד בסתיו כשיש פטל שאפשר לאכול היישר מהשיח. תוכלו לעצור מתחת לעצי הצפצפה, להנות מחברתם של סוסים, פרות, חזירי בר וליהנות מהשקט. המעיין נראה בהתחלה כמו שלולית גדולה עם מים טהורים, אך האמיצים שייכנסו אל בין שיחי הפטל יוכלו להגיע למבנה קטן שברצפתו נובעים מי המעיין

שווה לקחת בקבוק יין אדום מסדרת הר אודם

שתפו אותי

related