הבלוג לאנשים שאוהבים יין

הבלוג שלנו - כל מה שרציתם לדעת על יין ופחדתם לשאול

ברוכים הבאים לבלוג שלנו! כאן תקבלו את כל המידע שתרצו לדעת, המלצות על יין לחגים, מקומות קסומים לטייל בהם ברחבי הגולן, אתרי לינה באזור , מונחים ביין ועוד ועוד!

תמיד יש עוד משהו לקרוא
שרדונה וולקני עם כוס יין

מה נשתה בשבועות? לבן כמובן

WINE BLOGGER

כשאנחנו מדברים על יין בהקשר של חגים , כולנו יודעים שבראש השנה ובפסח נעדיף  שילוב של יין לבן ויין אדום אבל בשבועות הנטייה (הנכונה) היא תמיד ללכת עם יינות לבנים.

החלטנו להקל עליכם בחג הזה ולתת לכם את כל המידע שצריך כדי לבחור מבין מגוון היינות הלבנים שלנו ככה שיתאימו לכל כיס וידאגו למצב רוח שמח בחג השבועות הקרוב.

נתחיל בבסיס, יין לבן מתאים יותר לחג השבועות כיוון שסהו חג שנחגג בתקופה החמה ביותר בארץ. ולרוב מדובר ביומיים שלמים שכוללים הרבה אוכל טרי וקל יותר ככה שהחיבור הוא הכי טבעי שיש. למזלנו כל יינות היקב הם יינות כשרים ויינות טבעוניים ככה שתוכלו לפאר בהם כל שולחן חג בלי להטריד את עצמכם יותר מדי את מי תארחו או או אצל מי תתארחו.

בסדרת יער אודם ישנם שני יינות שמרימים את האווירה ורמת מצב הרוח באופן די מיידי, אנחנו מדברים כמובן על יער אודם לבן בלנד של 60% שרדונה ו40% ויונייה מהכרמים שלנו בעמק הבכא. יין צעיר , פירותי קיצי ומרענן שכל כך כיף לשתות. לצידו, ישנו הרוזה שלנו , היחיד בישראל שעשוי 100% ענבי נביולו  מהכרמים הגבוהים בישראל שהם חלק מהחלקה המשפחתית שלנו. נביולו הוא זן איטלקי שמגיע מצפון איטליה באזור פיימונטה ואנחנו אחד משלושת המגדלים היחידים שלו בארץ. מה שהופך את הרוזה למיוחד הוא האופי של הזן, שמתאפיין בחמיצות גבוהה יחסית ומעניק לרוזה שלנו חווית שתייה שונה מיינות רוזה רגילים , הוא קל , כיפי לשתייה והחיבור איתו בדרך כלל הוא ממבט ראשון

 

אנחנו ממליצים לדאוג לשמפניירה טובה שתשמור עליהם קרים במהלך האירוח והגשה שלהם לצד סלט עלים מרענן , דגים צלויים על הגריל או אבטיח קר

יער אודם רוזה, נביולו
יער אודם רוזה
יער אודם לבן, שרדונה,ויוניה
יער אודם לבן

ממשיכים הלאה לחברים הזניים שלנו
בסדרת וולקני- בסדרת וולקני שלושה יינות לבנים זניים מופלאים, שרדונה, ויונייה
וריזלינג. כל אחד מהם מביא את הייחודיות של הזן בפני עצמו ומותאם לחווית השתייה
שלכם.

  ריזלינג וולקני – תשכחו מכל מה שחשבתם על ריזלינג עד היום! הריזלינג שלנו הוא יין לבן יבש עדין ונקי, בעל טעמים מובחנים של ליים, ולימון, שומר על קלאס (באפס מאמץ)  ובלי אף נטייה לפטרוליות. הריזלינג הולך לפתוח לכם דלת לעשיית יין לבן עדין , חד ומרענן זאת בזכות בציר מוקדם יחסית. מתאים למי שאוהב את היין הלבן שלו קל. ייתחבר היטב למאכלים אסייתים כמו סושי ודים סאם  וייתן להם את ה"קיק" הנדרש

שרדונה וולקני- כנראה שיש סיבה שהיין הזה בכל בציר מחדש הראשון להעלם מהמדפים. בשרדונה וולקני אדם מביא לכם את הכרם לתוך גביע היין קצת כמו קוסם.  יין פריך , רענן ואלגנטי שמתפוצץ בפה עם טעמים של תפוח ירוק  ואגס. הוא היחיד מהלבנים בסדרת וולקני שהתיישן ותסס בחביות בשיטה שנקראת SUR LI שמשמעותה בצרפתית היא " על שמריו.  שרדונה קלאסי שמספר את צפון רמת הגולן  אולי יותר מכל יין אחר.  אנחנו ממליצים לשתות אותו כאפריטיף לפני הארוחה עצמה כי הוא פשוט לא צריך כלום לידו, אבל אם התעקשתם לכו על מאפה שמרים מלוח טוב, גבינת קממבר רכה וחברים טובים סביבכם

ויונייה וולקני – אולי הזן שהכי פחות שמעתם עליו כזני בארץ ולא סתם. זהו זן שמצריך הרבה מאוד קשב מהיינן במהלך תקופת הבציר לכן רבים נרתעים ממנו ( אבל לא אדם שלנו )  הויונייה שלנו עשיר מאוד, כל כך עשיר שכאשר מריחים אותו נדמה שמדובר ביין חצי יבש למרות שהוא ללא שוכר לחלוטין.  הסיבה נעוצה בפירותיות שלו ובאופן העשייה. תרגישו בו טעמים של פירות כתומים כמו אפרסק לבן ליים אגס ומשמש והוא יתאים במיוחד למי שאוהב יינות לבנים עשירים מאוד בטעמים. יחמיאו לו עוף בקייג'ון , ירקות מוקפצים וסלמון בפסטו.

ויונייה וולקני
ויונייה וולקני
וולקני שרדונה
שרדונה וולקני
ריזלינג וולקני
ריזלינג וולקני

מגיעים ליהלום שבכתר –  האלפסי הלבן – בלנד של שלושתם הזנים שרדונה , ריזלינג וויוניה. לקחנו את תתי החלקות הכי טובים של השלושה ויצרנו בלנד שמביא לכם יוקרה ואלגנטיות בגרסא לבנה. אלפסי 2019 זכה במדליית זהב כפולה בתחרות היין הישראלית Terra vino. 

השילוב של שלושת הזנים מצליח לייצר יין עם אופי מיוחד ששומר על רעננות וטעמי הפרי  מבלי ליפול לטעמים כבדים יותר שלרוב מאפיינים יינות לבנים מתיישנים

ליין ניחוחות של פריחה לבנה,  וטעמים של אגסים , דבש ומינרליות

 

נמליץ להגיש אותו לצד פילה לוקוס ופירה בטטה, פסטות טריות, ברוסקטות עם חמאת כמהין או מרק בצל עשיר

אלפסי לבן יין פרימיום
אלפסי לבן

שתפו אותי

related

מי אתה גמאי נואר?

חודש נובמבר- זה זמן מצוין לדבר קצת על זן גמאי נואר. נואר. הזן, החל את דרכו באזור בורגון צרפת ותמיד היה חריג בנוף, לכן בשנות

להמשך קריאה