כשאנחנו מדברים על יין בהקשר של חגים , כולנו יודעים שבראש השנה ובפסח נעדיף שילוב של יין לבן ויין אדום אבל בשבועות הנטייה (הנכונה) היא תמיד ללכת עם יינות לבנים.
החלטנו להקל עליכם בחג הזה ולתת לכם את כל המידע שצריך כדי לבחור מבין מגוון היינות הלבנים שלנו ככה שיתאימו לכל כיס וידאגו למצב רוח שמח בחג השבועות הקרוב.
כשניגשים לבחור יינות לחג השבועות, כדאי לזכור את מה שכולם מרגישים אבל פחות אומרים. החג הזה מתקיים בדיוק כשהחום מתחיל להיות מורגש, והשולחן מלא באוכל טרי, קל, רענן. לכן יינות לבנים ורוזה נכנסים כאן כאילו נולדו בשביל הרגע הזה. וכמו תמיד אצלנו, כל היינות כשרים וטבעוניים, כך שאפשר להגיש אותם בביטחון מוחלט בכל שולחן, לכל אורח.
בסדרת יער אודם תמצאו שני יינות שהם מושלמים לאווירת החג. הראשון, יער אודם לבן, הוא בלנד של 60 אחוז שרדונה ו40 אחוז ויונייה מכרמי המשפחה בעמק הבכא. זה יין צעיר ופשוט כיף, פירותי וקיצי, כזה שמרים את מצב הרוח גם בלי הרבה מאמץ.
לצדו עומד היין שהפך כבר לשיחת היום, רוזה נביולו. הוא עשוי 100 אחוז נביולו מהכרמים הגבוהים בארץ, חלק מהחלקה המשפחתית שלנו. נביולו הוא זן שמגיע מאיטליה, מפיימונטה, ואנחנו בין שלושת המגדלים היחידים שלו בארץ. החמיצות הטבעית הגבוהה של הזן הופכת את הרוזה הזה לחד, נקי וממכר בשתייה. הוא נגיש, מלא אופי, ורוב האנשים מתאהבים בו מהרגע הראשון.
כדי להשלים את החוויה, כדאי להחזיק שמפניירה זמינה שתשמור על היין קר לאורך כל האירוח. הוא משתלב נהדר עם סלט עלים קיצי, דגים צלויים על הגריל, או אפילו פשוט עם קוביות אבטיח קרות.
מכאן אנחנו ממשיכים לחברים הזניים שלנו. בסדרת וולקני תמצאו שלושה יינות לבנים שכל אחד מהם עומד בזכות עצמו, שרדונה, ויונייה וריזלינג. כל אחד מביא זווית אחרת על הטרואר ועל הסגנון של צפון רמת הגולן ומתאים לחוויית שתייה קצת שונה.
ריזלינג וולקני. תשכחו כל מה שחשבתם על ריזלינג עד היום. זהו יין יבש, עדין ונקי, עם טעמים חדים של ליים ולימון ושמירה על קלאס בלי טיפה של מאמץ. אין פה אפילו רמז לפטרוליות שרבים מכירים מהזן הזה. בזכות בציר מוקדם מתקבל יין לבן קל, חד ומרענן, כזה שמי שאוהב לבנים מינרליים יתחבר אליו מיד. הוא משתלב נפלא עם מטבח אסייתי, סושי, דים סאם וכל מה שצריך ליטוף של חמיצות עדינה וקצת קיק מרענן.
שרדונה וולקני. יש סיבה שהוא נעלם ראשון מהמדפים בכל בציר. אדם יודע לקחת את הכרם ולהעביר אותו ישירות לגביע היין, כמו קוסם. השרדונה הזה פריך, רענן ואלגנטי, עם טעמים של תפוח ירוק ואגס. זהו היין היחיד בסדרה שעבר תסיסה והתיישנות בחביות בשיטת sur lie, על השמרים שלו, מה שמעניק לו עומק ורכות מבלי לפגוע ברעננות. אנחנו אוהבים אותו כאפריטיף, פשוט כי הוא מספיק טוב בפני עצמו, אבל אם מתחשק לכם לצרף משהו, מאפה שמרים מלוח או קממבר רכה יעשו לו טוב. וחברים טובים מסביב זה תמיד תיבול נכון.
ויונייה וולקני. אחד הזנים שפחות פוגשים בארץ כיין זני וזה לא במקרה. זהו זן שמצריך המון תשומת לב וכרמים שמקשיבים להם, ואצלנו אדם לא מפחד מהאתגר. הויונייה שלנו עשיר מאוד, כל כך עשיר שבשניה שמריחים אותו נדמה כאילו מדובר ביין חצי יבש, למרות שהוא יבש לחלוטין. הפירותיות שלו היא זו שמטעה, עם ניחוחות וטעמים של אפרסק לבן, ליים, אגס ומשמש. זה יין למי שאוהב לבנים מלאים בטעם ובנוכחות. הוא ישתלב מצוין עם עוף בקייג'ון, ירקות מוקפצים או סלמון ברוטב פסטו.
ומכאן מגיעים ליהלום שבכתר. האלפסי הלבן. זהו בלנד של שלושת הזנים, שרדונה, ריזלינג ויונייה. לקחנו את תתי החלקות הטובות ביותר של כל אחד מהם ויצרנו בלנד שמרגיש כמו אלגנטיות לבנה בבקבוק. בציר 2019 זכה במדליית זהב כפולה בתחרות היין הישראלית TerraVino, ובצדק.
השילוב בין שלושת הזנים יוצר יין עם אופי ייחודי ששומר על רעננות וטעמי פרי, מבלי להיכנס לכובד שמאפיין לא מעט יינות לבנים מתיישנים. זה יין שמצליח להיות מורכב מחד ועדין מאידך. הוא מציג ניחוחות של פריחה לבנה וטעמים של אגס, דבש ומינרליות שמוסיפה את אותה נקודת אור שמבדילה אותו.
אנחנו ממליצים להגיש אותו לצד פילה לוקוס על פירה בטטה, פסטות טריות, ברוסקטה עם חמאת כמהין או מרק בצל עמוק ועשיר. כל אחד מהם ייתן לו את הבמה הראויה.





